Takkamaailma®   Yritys Yhteystiedot Tuotteet Takuu & Ehdot Ark. & Suun. Vesikiertotakka H2O
    Kamiina Kiertoilmatakka Puuliesi Teräshormi Biotakka Takkaelementti
Ontop AT kevythormi
 
TERÄSHORMI - KEVYTHORMI
Teräshormia kutsutaan myös kevythormiksi. Hyvä teräshormi lämpenee nopeasti ja vetää hyvin. Hormi tulee valita tulisijan mukaan. Esimerkiksi kiukaalle ja liedelle riittää yleensä 120 - 140 mm läpimitaltaan oleva teräshormi. Kamiinalle 125 - 160 mm hormi. Varaava tulisijalle 150 - 200 mm hormi. Takkasydämelle 180 - 250 mm hormi. Koon lisäksi hormin pituus vaikuttaa vetoon, mitä pidempi hormi sitä parempi veto. Kamiina toimii yleensä hyvin jo 4 m hormilla ja takkasydän 5 m hormilla
.

Hormin pituus mitataan takan päältä. Hormin vetoon vaikuttaa myös muut tekijät kuten asennuspaikka katolla, ympäristö, ilmasto jne. Paras paikka hormille on lähellä katon harjaa, tällöin veto on paras mahdollinen ja hormin korkeus lappeen yläpuolella on mahdollisimman pieni. Paloturvallisuusvaatimusten mukaan hormin tulee ulottua vähintään 0,8 m lappeen yläpuolelle. Harjasta alle 1 m etäisyydellä oleva hormi tulee ulottua vähintään 0,8 m harjan yläpuolelle. Etäisyyden kasvaessa jokaista alkavaa metriä kohden hormi kasvaa 100 mm.

Kahdella tulisijalla voi olla yhteinen teräshormi mikäli tulisijat sijaitsevat samassa kerroksessa. Yleensä tulisijoille asennetaan kuitenkin erilliset hormit. Mikäli tulisijat liitetään samaan hormiin, tulee ne varustaa erillisillä savupelleillä ja tuotteita ei saa käyttää samanaikaisesti.

Teräshormi soveltuu omakotitaloon, rivitaloon, paritaloon, kerrostaloon, vapaa-ajan asuntoon jne. Hormi on kevyt, eristetty teräshormi kaikille tulisijoille ja polttoaineille. Ontop ja Vipra teräshormilla on VTT:n lausunto.  Molemmat on testattu standardien EN 1856-1:2009 ja 1859:2009 mukaisesti ja CE-merkitty. Hormit on myös testattu 600 mm eristepaksuudelle. Ontop eristeen paksuus on 37,5 mm ja Vilpran 50 mm. Ontop suojaetäisyys palava-aineiseen materaaliin on 50 mm ja Vilpran 100 mm. Molempien lämpötilaluokka on T600. Suosittelemme tulisijoille aina T600 hormia. On huomioitavaa, että tulisijan palokaasujen lämpötilat eivät saa ylittää 600°C. Pinta rst tai maalattu. Koot 80 - 550 mm. HUOM! Hormi tulee valita tulisijan mukaan ja mukana tulevia ohjeita tulee noudattaa! Molemmat teräshormit ovat helpot ja nopeat asentaa. HUOM! Ontop teräshormi on pannaton eli moduulien välissä ei ole pantaa joten pinta on yhtenäinen, Vilpra on pannallinen. Ontop takuu on 30 vuotta, Vilpran 2 vuotta. Huom! Ontop läpivientiin suositellaan Isoblock läpivientiosaa, sen ominaisuudet ovat perinteistä palovillaa paremmat.

Link Ontop Katso Ontop kotisivut

Link Ontop Katso Ontop Isoblock esite. Suomessa riittää yleensä käytettäväksi osat 1 - 6.

Link Ontop Katso Vilpra kotisivut

 
 
 
 
  Takkamaailma Petikontie 14 A 01720 VANTAA Y-tunnus: 20645279 Takkamaailma Suomen Vahvimmat
  Liike auki ti - to 11-17 ja pe 11-15 Puh: 0400-872 858
  Liike auki myös ennalta sovittuna aikana! E-mail: lähetä sähköpostia
  © Copyright Takkamaailma - Registered Trademark.